Ako urobiť z chuťovo dokonalého orecha ešte dokonalejší? Predsa skvelým pražením, ktoré podčiarkne príjemnú sladkosť aj korenistú vôňu.
Aj keď pekanový orech na prvý pohľad vyzerá tak trochu ako vlašský, nenechajte sa zmiasť, pár rozdielov by sa našlo. Nadchne vás jemnejšou a krémovejšou chuťou so sladkými tónmi a korenistou vôňou. Mnohí si pekany spájajú s Vianocami, prečo však čakať celý rok?
Pekany si dovážame z USA alebo Mexika, vždy však ide o poriadne veľké, celé polky orechov. Vďaka tomu, že si orechy pražíme sami, dokážeme zabezpečiť ich kvalitu, čerstvosť aj šetrnosť praženia. Pražíme ich pri nižších teplotách a nezabúdame kontrolovať chuť, vôňu ani odtieň. Vďaka praženiu sú pekany ešte krehkejšie. Chutiť vám budú len tak z dlane s pár kúskami ovocia alebo napríklad v kašiach. Obzvlášť vás však nadchnú vo všemožných receptoch na pečené dobroty a dezerty. S poctivou čokoládou alebo škoricou im to skrátka pristane.