Hľadáte prírodnú cestu k posilneniu imunity, zlepšeniu trávenia a kognitívnych funkcií? Potom by ste mali spoznať Hericium erinaceus, známu aj ako Koralovec ježovitý alebo Levia hriva. Táto jedinečná huba, dostupná aj v bio kvalite na Ecolife.sk, si v posledných rokoch získava čoraz väčšiu popularitu vďaka svojim preukázaným zdravotným benefitom.

Čo je Hericium a prečo je také výnimočné?

Hericium je medicinálna huba pochádzajúca z Ázie, ktorá sa vyznačuje charakteristickým vzhľadom pripomínajúcim hrivu leva. Už stáročia sa používa v tradičnej čínskej medicíne pre svoje liečivé vlastnosti. V súčasnosti vedci skúmajú jej potenciál v rôznych oblastiach zdravia a prinášajú čoraz viac dôkazov o jej účinnosti.

Aké sú benefity užívania Hericia?

  • Podpora imunitného systému: Hericium obsahuje látky, ktoré stimulujú imunitnú odpoveď organizmu a posilňujú obranyschopnosť voči infekciám.
  • Zlepšenie trávenia: Huba podporuje zdravie čriev a tráviaceho traktu, reguluje trávenie a pomáha pri vstrebávaní živín.
  • Posilnenie kognitívnych funkcií: Hericium stimuluje rast nervových buniek a podporuje pamäť, koncentráciu a učenie.
  • Ochrana mozgu: Niektoré štúdie naznačujú, že Hericium môže mať neuroprotektívny účinok a chrániť mozgové bunky pred poškodením.
  • Zníženie únavy: Huba pomáha bojovať proti únave a zvyšuje hladinu energie.
  • Podpora zdravia kĺbov: Hericium môže zmierňovať bolesti kĺbov a zlepšovať ich pohyblivosť.

Hericium vedľajšie účinky

Užívanie Hericia je vo všeobecnosti bezpečné a nespôsobuje vážne vedľajšie účinky. Niektorí ľudia však môžu pociťovať mierne tráviace ťažkosti ako nadúvanie alebo hnačka. Vždy je vhodné začať s nízkou dávkou a postupne ju zvyšovať. Pred užívaním Hericia sa odporúča poradiť sa s lekárom, najmä ak užívate akékoľvek lieky.

Ako užívať Hericium?

Hericium je dostupné v rôznych formách, ako sú sušené huby, kapsule, prášok a extrakty. Najbežnejší spôsob užívania je vo forme kapsúl alebo prášku, ktoré sa jednoducho pridávajú do jedla alebo nápoja. Odporúčané dávkovanie sa môže líšiť v závislosti od formy a koncentrácie Hericia. Vždy je vhodné dodržiavať pokyny na obale produktu. Vo všeobecnosti platí, že je vhodné začať s nízkou dávkou a postupne ju zvyšovať, ak je to potrebné.

huba-hericium-bio-ecolife

Hericium dávkovanie

Sušená forma – požadované množstvo zalejte horúcou vodou a nechajte ich 30 minút napučať. Odporúčaná doba varenia je 10 – 15 min

Vo forme tablietzvýšená dávka 3 – 10 kapsule denne (je vhodné poradiť sa s lekárom alebo praktikom čínskej medicíny), bežná dávka 1 – 2 kapsule denne odporúčame užívať vždy 5 dní v týždni a 2 dni vynechať kapsule užívajte na lačno (min. 30 minút pred jedlom alebo 60 minút po jedle), zapíjajte vodou alebo slabým zeleným čajom.

Prášková forma – 1 - 3g denne s minimálnym polhodinovým odstupom od jedla, rozmiešať v cca 1dcl vody a vypiť (1 zarovnaná kávová lyžička = 2g prášku). Odporúčame užívať vždy 5 dní v týždni a 2 dni vynechať. Užívajte na lačno (min. 30 minút pred jedlom alebo 60 minút po jedle).

Pri užívaní vitálnych húb odporúčame zvýšiť príjem vitamínu C, ktorý zvyšuje vstrebateľnosť účinných látok. Napríklad vo forme extraktu brazílskej čerešne Aceroly.

Hericium skúsenosti a recenzie

Mnoho ľudí, ktorí užívajú Hericium, hlási pozitívne skúsenosti a zlepšenie ich celkového zdravia. Niektorí uvádzajú posilnenie imunity, lepšie trávenie, zvýšenú energiu a zlepšenie kognitívnych funkcií.

Kde kúpiť Hericium bio?

Kvalitné Hericium bio nájdete na Ecolife.sk. Ponúkame široký výber produktov od renomovaných výrobcov, ako je napríklad Hericium Mycomedica.

Hericium je jedinečná huba s preukázanými zdravotnými benefitmi. Ak hľadáte prírodný spôsob, ako zlepšiť svoje zdravie a pohodu, Hericium môže byť pre vás tou správnou voľbou.

Nezabudnite: Pred začatím užívania akýchkoľvek doplnkov stravy, vrátane Hericium erinaceus, sa poraďte so svojim lekárom. Nie je určené pre deti do 3 rokov.  Uchovávajte mimo dosahu detí. Neslúži ako náhrada pestrej stravy.