Už ste niekedy túžili po zázračnom elixíre pre vašu krásu? Po tajomstve, ktoré používali už egyptské kráľovné pre svoju neodolateľnú pleť a po ktorom siahajú aj súčasné svetové celebrity? Arganový olej, prezývaný aj "tekuté zlato", je tým pravým riešením! Ecolife.sk vám prináša 100% čistý a organický arganový olej najvyššej kvality, vďaka ktorému môžete aj vy odhaliť žiarivú pleť a zdravé, lesklé vlasy.

Olej pochádza z plodov arganovníka rastúceho v Maroku, Alžírsku a Izraeli. Na výrobu 1 litra oleja sa použije až 30kg orechov. Zber prebieha výhradne ručne, plody sa sušia na slnku, roztlčú sa a semená sa drvia pomocou mlynov. Zmiešajú sa s vodou a za studena lisujú. Ak sa pred drvením pražia, získava sa tak potravinársky olej. Tento olej má potom orieškovú arómu a nie je natoľko kvalitný.

Aké sú benefity arganového oleja?

  • Pre vlasy: Arganový olej hydratuje a vyživuje vlasy, posilňuje ich a dodáva im lesk. Pomáha proti lupinám a štiepeniu končekov.
  • Pre pleť: Arganový olej má antioxidačné vlastnosti, ktoré chránia pleť pred starnutím a vráskami. Hydratuje a zjemňuje pleť, redukuje akné a ekzémy.
  • Pre nechty: Arganový olej posilňuje nechty a zabraňuje ich lámaniu.
  • Pre zdravie: Arganový olej má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti. Pomáha znižovať hladinu cholesterolu a krvný tlak.

Pokožka žiariaca zdravím

Hľadáte zázračný elixír pre svoju pleť? Arganový olej vďaka vysokému obsahu antioxidantov ako vitamín E a skvalén účinne bojuje proti starnutiu buniek a zároveň regeneruje pokožku. Pôsobí ako hlboký hydratačný a výživný booster, ktorý zanecháva pleť zamatovo hladkú a zároveň pomáha regulovať tvorbu kožného mazu. Arganový olej je tiež skvelým pomocníkom v boji proti vráskam, pretože podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, čím prispieva k vypnutejšej a mladistvejšej pleti. Okrem toho má arganový olej aj hojivé účinky, ktoré oceníte pri ekzémoch, ružienke, akné, psoriáze či podráždeniach pokožky spôsobených slnkom alebo hmyzom.

Zdravé a krásne vlasy od korienkov po končeky

Arganový olej dokáže dodať nový život aj vašim vlasom. Navracia im prirodzenú vitalitu a lesk, pričom vyživuje a prekrvuje vlasové korienky, čím vlasy posilňuje a zamedzuje ich lámaniu a štiepeniu končekov. Vďaka hlbokým hydratačným vlastnostiam arganového oleja budú vaše vlasy nielen krásne lesklé, ale aj zamatovo hebké a pevné. Tento zázračný olej je nápomocný aj pri problematickej vlasovej pokožke, pretože pomáha riešiť lupiny, svrbenie a podráždenie.

Viac než len pleť a vlasy

Arganový olej ponúka benefity pre celé telo. Pomáha vyživovať, zaceľovať a regenerovať nechty a ich okolie. Môžete ho použiť aj na obnovu a zahustenie obočia či predĺženie a zahustenie mihalníc.

Ako používať arganový olej pre maximálny efekt

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov nanášajte arganový olej na čistú a vlhkú pokožku. Na tvár vám postačia len 2-3 kvapky, ktoré jemne vmasírujte. Pre krásne vlasy ho môžete naniesť na vlhké vlasy a vmasírovať do pokožky hlavy a vlasov. Ak chcete dopriať svojim vlasom extra starostlivosť, nechajte arganový olej pôsobiť ako zábal a následne vlasy umyte šampónom. Pre posilnenie nechtov a jemnejšej pokožky okolo nich olej vmasírujte priamo do nechtov a nechtovej kožičky. Na obnovu obočia a mihalníc naneste malé množstvo oleja pomocou vatovej tyčinky.

Tipy pre ešte lepšie využitie

  • Pre zvýšenie účinnosti vášho obľúbeného pleťového krému alebo masky do nich pridajte pár kvapiek arganového oleja.
  • Doprajte si kúpeľ s arganovým olejom. Pár kvapiek dodá vašej pokožke zamatovú hebkosť a intenzívnu hydratáciu.
  • Vďaka svojej termostabilite do 180°C môžete arganový olej používať aj na ochranu vlasov pri fénovaní a žehlení.

Objednajte si arganový olej na Ecolife.sk a objavte jeho zázračné účinky na vlastnej koži!